We zijn gewoon geopend tijdens corona !


Hans Huijbers is dé Honda Valkyrie specialist.

Alle onderhoud/reparatie en customizing en levering/montage van allerhande accessoires, ook USA import.

Inkoop/verkoop en inruil van Valkyrie.

 

Valkyrie te koop aangeboden:

De Valkyrie was het geesteskind van ontwerper Makoto Kitigawa en zijn Amerikaanse tegenhanger, Joe Boyd uit de Honda Marysville-fabricagestal, ook wel GL Joe genoemd vanwege zijn affiniteit met de GL1500 Goldwing. Joe Boyd was een van die mensen die met veel passie, vakmanschap, talent en overredingskracht de heersende cultuur en opinie binnen de Hondagelederen wist te overtuigen dat niet een V-Twin, maar de Goldwing Boxermotor het uitgangspunt diende te zijn van een toekomstige Honda Supreme Cruiser.

 

De motor van de Valkyrie is een horizontaal liggende 1520cc-zescilinder, vloeistofgekoelde boxermotor, afgeleid van die van de GL1500 Goldwing. Omdat de meeste ‘Cruiser’-motoren op een V-twinmotor waren gebaseerd, was dit ongebruikelijk. De opvallendste motorverschillen met die van de GL1500 Goldwing zijn de gemodificeerde nokkenas en het aanbrengen van zes 28mm-carburateurs, een voor elke cilinder. Deze veranderingen werden aangebracht om het blok meer vermogen en koppel te geven. Het maximumtoerental werd verhoogd naar 6500 RPM, de transmissieratio's gewijzigd en het Goldwing 'Twin Spar'-frame veranderd in een nieuw ontworpen, extreem star 'Diamond'-frame. Dit kwam de stabiliteit bij hoge snelheden ten goede. Verder zorgde de 6-in-6-uitlaten voor een uniek geluid.

 

Ten slotte was de achteruitversnelling weggelaten vanwege gewichtsbesparing (m.u.v. de Japanse versies). De Valkyrie werd in de Verenigde Staten gemaakt in de Hondafabriek in Marysville, Ohio. Van de 48.420 Valkyries werden er 6670 voor Europa en Australië geproduceerd. In Japan werd een beperkte oplage uitgebracht met achteruitrijversnelling.

Deze achteruitversnelling is bij Hans Huijbers alsnog in te bouwen.